top of page

Werkwijze: Hoe worden onze Hippo Vintage Knuffels gemaakt?

Ben jij benieuwd hoe de Hippo vintage knuffel gemaakt wordt? We laten het graag aan je zien! By Sammy Ray werken we volgens bepaalde principes. We streven namelijk naar een duurzame en groene wereld. En daarom maken we alleen producten van afgedankt materiaal. We vertellen je er graag meer over.


Tekst gaat verder onder deze video.


Hoe worden onze Hippo knuffels gemaakt?

De wollen deken knuffels zijn gemaakt van afgedankte dekens. We screenen deze zorgvuldig en maken alleen gebruik van de goede stukken. De wollen dekens hebben al een prachtig leven gehad, maar zijn inmiddels afgedankt. Er zit bijvoorbeeld een scheur of een vlek in.


Zonde om dit prachtige materiaal weg te gooien, vonden wij. Want er zitten nog hele mooie lappen stof tussen. Gelukkig weten wij hier wel raad me, want wij maken alleen maar producten van afgedankt textiel.


Na het screenen van de goede stukken stof en het uitknippen van de patronen, wordt het textiel gereinigd. Daarna gaan we aan de slag om de vrolijke gezichten erop te naaien. Vervolgens wordt de voor- en achterkant aan elkaar vastgemaakt en worden de knuffels opgevuld.


Wist je dat zelfs de vulling van restmateriaal is? Wij gebruiken namelijk ons knip-afval van andere producten, om de knuffel mee op te vullen. Op deze manier hebben we een volledig duurzame en zero waste cirkel kunnen creëren. Wij staan voor duurzaamheid en "Kind to the Planet". Doe jij mee?


Meer weten over onze werkwijze?

Met ons motto "Kind To The Planet" proberen wij ons steentje bij te dragen aan een sustainable omgeving. Tijdens het ontwerpproces en zoektocht naar materialen is dit het belangrijkste thema waar we rekening mee houden. Alle producten moeten duurzaam en verantwoord gemaakt worden. Alleen dan worden ze opgenomen in de collectie van Sammy Ray.


Blijf op de hoogte van meer duurzame levensstijlen en tips door ons te volgen op sociale media en onze blog te lezen. Samen kunnen we werken aan een groenere toekomst!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page