top of page

Werkwijze: Hoe worden onze ontspannen Oogmaskers gemaakt?

Het oogmasker is één van mijn favoriete producten van Sammy Ray. Regelmatig heb ik behoefte aan een moment van ontspanning, en dan komt dit oogmasker goed van pas. Even 30 seconden in de magnetron en daarna lig ik tien minuten ontspannen op de bank. Het is ook ideaal om dieper in meditatie te komen.


Ben je benieuwd hoe deze ontspannende oogmaskers worden gemaakt? Ik vertel je graag meer! Bij Sammy Ray werken we met duidelijke principes, waarbij we streven naar een duurzame en milieuvriendelijke wereld. Daarom maken we onze producten uitsluitend van afgedankt materiaal.


Hoe worden de kersenpitten oogmaskers gemaakt?

Zoals eerder genoemd, gebruiken we afgedankt textiel als basis voor de oogmaskers. Dit materiaal ontvangen we via verschillende wegen. We hebben samenwerkingen met ateliers die hun restmaterialen aan ons doneren, en steeds meer particulieren weten ons te vinden met oude gordijnen, kapotte kleding of tafellakens. Deze materialen krijgen bij ons een nieuw leven.


Voordat we het textiel gebruiken, wordt het grondig en zorgvuldig gereinigd. Natuurlijk op een ecologische manier, om de impact op het milieu te minimaliseren. Vervolgens beoordelen we elk stuk stof en beslissen we welk product ervan gemaakt kan worden, zoals bijvoorbeeld het oogmasker.


Na het knippen en naaien van het patroon, wordt het Sammy Ray-label bevestigd en vullen we het oogmasker met kersenpitten. Deze pitten hebben de eigenschap om warmte goed vast te houden, zodat jij langer van de warmte kunt genieten. Het masker wordt daarna met de hand netjes gesloten en is klaar voor gebruik!


Wist je dat het oogmasker zowel warm als koud te gebruiken is? In de warme zomermaanden kun je het masker in de vriezer leggen en gebruiken om af te koelen. Het is heerlijk om in je nek te leggen wanneer je even wilt afkoelen.


Ben je benieuwd naar alle verschillende kleuren en patronen oogmaskers? Bekijk ze hier allemaal.



Meer over onze duurzame werkwijze

Met ons motto "Kind To The Planet" willen we bijdragen aan een duurzame omgeving. Duurzaamheid is het kernprincipe tijdens het ontwerp- en productieproces. Alleen producten die op een verantwoorde manier zijn gemaakt, worden onderdeel van de Sammy Ray-collectie.



Wil je meer leren over duurzame levensstijlen en tips? Volg ons op social media en lees onze blog. Samen werken we aan een groenere toekomst!





4 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page