top of page
Foto van schrijverAnna Nanine

Werkwijze: Hoe worden de slaapmaskers van Sammy Ray gemaakt?

Bijgewerkt op: 2 okt.

Hoe tof zijn de slaapmaskers van Sammy Ray? En dan ook nog eens duurzaam gemaakt van restmateriaal! Je bent natuurlijk op deze pagina terechtgekomen omdat je wilde weten hoe de slaapmaskers gemaakt zijn. Ik geef je daarom graag een kijkje achter de schermen!


Een persoonlijke touch: waarom slaapmaskers?

Persoonlijk heb ik 's middags vaak een half uurtje rust nodig. Mijn brein vindt het lastig om prikkels te verwerken, waardoor mijn energie wat sneller op raakt dan bij andere mensen. Een siësta in de middag helpt me om daarna weer fris en fruitig aan het werk te kunnen. En om makkelijker die rust te vinden, draag ik graag een slaapmasker. Maar waarom genoegen nemen met een simpel masker als je er eentje kunt dragen die er ook nog eens fantastisch uitziet - en duurzaam is?!


Zoals met veel producten in mijn webshop, is ook het slaapmasker ontstaan uit mijn eigen behoefte. Ik zocht iets unieks dat niet alleen functioneel was, maar ook mooi en duurzaam. Dus ben ik gaan ontwerpen en experimenteren, natuurlijk met het restmateriaal dat ik al had liggen.


Duurzaamheid in elk detail

Elk slaapmasker dat je bij Sammy Ray vindt, is gemaakt van resttextiel. Oude gordijnen, kapotte kleding, dekbedovertrekken—allemaal materialen die anders zouden worden weggegooid, krijgen bij ons een tweede leven. Maar voordat het textiel wordt omgetoverd tot een prachtig slaapmasker, wordt het eerst grondig en ecologisch gereinigd.


Het hergebruiken van textiel draagt bij aan het verminderen van afval, en dat is iets waar ik echt in geloof. Zelfs het kleinste knipafval wordt niet verspild! Al die restjes worden gebruikt als vulling voor onze vintage Hippo knuffels. Zo zorgen we ervoor dat er letterlijk niets verloren gaat. Zero waste, van begin tot eind!


Transparantie: wat draag jij op je ogen?

Transparantie is belangrijk voor me. Daarom geef ik bij elk product duidelijk aan waar het van gemaakt is. Elk slaapmasker komt met een label waarop precies staat beschreven welk materiaal is gebruikt. Zo kan dat oude, afgedankte bloemengordijn zomaar veranderen in jouw nieuwe favoriete slaap-accessoire!


Wil je weten welke kleuren en prints we hebben?

Onze collectie is klein maar zorgvuldig samengesteld. We hebben een aantal prachtige designs online staan, elk uniek door het gebruikte restmateriaal. Neem hier een kijkje en ontdek welke kleur of print jouw nieuwe metgezel voor een middagdutje wordt.


Wil je liever een slaapmasker in het echt bekijken? Steeds meer winkels - verspreid door Nederland - verkopen de producten van Sammy Ray. Bekijk hier al onze verkooppunten. Woon je in de buurt van Utrecht? Loop dan eens bij Eco Warenhuis binnen, zij hebben een ruim assortiment van Sammy Ray producten.


Meer over onze duurzame werkwijze

Met ons motto “Kind To The Planet” willen we bijdragen aan een duurzamere wereld. Bij elk ontwerp en de keuze van materialen staat duurzaamheid voorop. Alleen producten die op een verantwoorde manier zijn gemaakt, worden deel van de Sammy Ray-collectie.


Wil je meer leren over een duurzame levensstijl? Volg ons dan op sociale media en lees onze blog voor handige tips en updates. Samen kunnen we werken aan een groenere toekomst!

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page