top of page
Foto van schrijverAnna Nanine

Werkwijze: Hoe worden onze Textiel Bloemen gemaakt?

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze textiel bloemen! De enige bloemen die nooit water nodig hebben en niet verwelken. Ze blijven altijd mooi, en dat is niet alleen praktisch, maar ook lekker duurzaam. Of je nu geen groene vingers hebt of op zoek bent naar een bijzonder en duurzaam cadeau, de textiel bloemen van Sammy Ray zijn een perfecte keuze.


Hoe worden de textiel bloemen gemaakt?

Bij Sammy Ray werken we vanuit heldere principes: duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan voorop. Onze bloemen zijn namelijk gemaakt van afgedankt materiaal, dat anders weggegooid zou worden. Op deze manier geven we oud textiel een nieuw leven, zonder dat er nieuwe grondstoffen nodig zijn.


Textiel bloem duurzaam cadeau

We gebruiken vooral crème wit als basiskleur, omdat dit de ideale achtergrond biedt voor de tekening van de bloem. Deze afbeelding wordt met de hand op de stof getekend, waardoor geen enkele bloem hetzelfde is. Net zoals in de natuur, is elke bloem uniek.


Zero waste productie

Nadat de bloem is getekend, wordt het textiel genaaid en gevuld met restjes van ons eigen knipafval. Zo gaat er bij de productie helemaal niets verloren. Dit zero waste principe zorgt ervoor dat we niet alleen mooie producten maken, maar ook bijdragen aan een schonere planeet.


Tulp of madeliefje?

Op dit moment hebben we twee soorten bloemen in ons assortiment: de tulp en het madeliefje. Beide bloemen hebben een eigen symbolische betekenis:

Textiel bloem duurzaam cadeau

  • De Tulp staat voor eeuwige liefde, waardering en sympathie. Een prachtige manier om je gevoelens te uiten met een cadeau dat voor altijd meegaat.

  • Het Madeliefje symboliseert zuiverheid, onschuld en trouwe liefde. Deze vrolijke bloem straalt schoonheid en eenvoud uit, en brengt gegarandeerd een glimlach op iemands gezicht.


Beschikbare maten

Onze bloemen zijn verkrijgbaar in twee maten:

  • Size S: ongeveer 29 cm

  • Size M: ongeveer 42 cm


Om het geheel af te maken, zit er aan elke bloem een beschrijfbaar kaartje. Hier kun je je persoonlijke boodschap op kwijt, gedrukt op milieuvriendelijk papier. Zo maak je je duurzame cadeau nóg specialer.


Met een textiel bloem van Sammy Ray geef je niet alleen een mooi cadeau, maar ook een bewuste keuze voor een beter milieu!


Wil je meer leren over duurzame levensstijlen en tips? Volg ons op social media en lees onze blog. Samen werken we aan een groenere toekomst!

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page